Vastgoedrecht

Huurrecht woonruimte

Huurrecht woonruimte

  1. Home
  2. >
  3. Werkgebieden
  4. >
  5. Vastgoedrecht
  6. >
  7. Huurrecht woonruimte

De advocaten van De Haij & Van der Wende zijn breed inzetbaar. Zij adviseren en procederen op het gebied van huurrecht bedrijfsruimte, maar ook op het gebeid van huurrecht woonruimte.

Voor het huurrecht van woonruimten gelden veel (dwingende) wetsbepalingen die niet gelden voor bedrijfsruimten. De huur en verhuur van woonruimte is aan veel meer dwingende regels gebonden. De rechten van de particuliere huurder worden zo beter gewaarborgd. Voor een huurder of een verhuurder zijn de regels voor woonruimten veel meer van invloed op het huurcontract dan bij bedrijfsruimten. Door de grote hoeveelheid dwingende wetsbepalingen is er minder ruimte voor contractsvrijheid tussen de huurder en verhuurder.

Wij kunnen uw huurcontract beoordelen op kwaliteit en op juridische houdbaarheid. Doordat de wet en het huurrecht altijd veranderen, richten wij uw huurcontract zo in dat er altijd ruimte blijft voor aanpassingen. Wij verwerken veranderingen in de wet passend in uw contract. Daarbij houden de advocaten van De Haij & Van der Wende rekening met de relatie met uw klant. Wij zetten in op vertrouwen en een langdurige relatie. Daarbij geven wij u het meest optimale en het meest praktische advies.