Vastgoedrecht

Arbitrage

Arbitrage

In bouw-/aannemingsovereenkomsten is vaak een clausule opgenomen waarin staat dat alle geschillen die tussen partijen ontstaan, worden voorgelegd aan de Raad voor Arbitrage voor de Bouw. Dat is een gespecialiseerde rechtbank, die naast juridische ook vakinhoudelijke (bouw)kennis heeft. De rechtsgang bij Arbitrage is anders dan de rechtsgang naar een ‘normale’ rechtbank.

Omdat de procedure ingewikkelder is, hebt u grotere behoefte aan kennis van de procedurele kant van het recht. Wij hebben deze kennis in huis en begeleiden u graag bij deze procedure.

Uw zaak die speelt bij de arbitragerechter is vrijwel altijd bouw-gerelateerd. De advocaten vastgoedrecht van De Haij & Van de Wende hebben ook de inhoudelijke kennis om uw zaak tot een goed einde te brengen. Wij kennen de procedure, maar daarnaast bereiden wij ook uw zaak tot in de puntjes voor en zorgen wij dat uw belang optimaal wordt gediend. Omdat wij beide kanten van het contract bijstaan (zowel het bouwbedrijf als haar klant), kennen wij beide kanten van dezelfde medaille. Wij weten hoe wij u het best moeten bijstaan.