Whitepaper Impact COVID-19 op Arbeidsrecht

wij staan voor uw zaak

Vragen & Antwoorden over de impact van Covid-19 op het arbeidsrecht

  1. Home
  2. >
  3. Juridische Producten
  4. >
  5. Whitepaper Impact COVID-19 op...

Mag een werknemer een vastgestelde vakantie intrekken? Nee, in beginsel niet. Hoewel in de wet niets is geregeld over de intrekking van een vastgestelde vakantie, zal de werkgever normaal gesproken zijn werknemer kunnen houden aan de vastgestelde vakantie. De werknemer zal dus gewoon zijn vakantiedagen moeten opnemen.

Geldt dit ook als bijvoorbeeld de vakantie van de werknemer door corona-maatregelen in het buitenland geannuleerd is? Ja, het niet op vakantie kunnen gaan naar het buitenland door Covid-19 maatregelen ligt in de risicosfeer van de werknemer. Dit volgt ook uit de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 29 mei 2020 (ECLI:NL:RBROT:2020:4731). De werknemer mag zijn vastgestelde vakantie dus niet eenzijdig intrekken.

Dit is een voorbeeld van een van de vele vragen die wij beantwoorden in onze nieuwe whitepaper
‘Vragen & Antwoorden over de impact van
Covid-19 op het arbeidsrecht’.

Ook vragen over de impact van Covid-19 op het arbeidsrecht? Neem  dan contact met ons op 010 220 44 00.

Gratis whitepaper ‘Vragen & Antwoorden over de impact van Covid-19 op het Arbeidsrecht’

De impact van Covid-19 op het dagelijks leven is groot. Ook in de relatie tussen werkgever en werknemer is deze impact merkbaar. Wij hebben de meest gestelde vragen over het arbeidsrecht in corona-tijd en de antwoorden daarop voor u in een whitepaper opgenomen. In de whitepaper staat bijvoorbeeld beschreven wat de invloed van Covid-19 is op onder andere de arbeidsvoorwaarden en beëindiging van de overeenkomst van de werknemer. Ook vind u hier de antwoorden op vragen zoals: kan ik mijn werknemer verplichten om zich te laten vaccineren of kan ik de temperatuur van mijn werknemers opmeten? De whitepaper is hieronder gratis te downloaden. Om op de hoogte te blijven van nieuwe whitepapers, blogs en kennissessies, kunt u zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief. Mocht u over de invulling en toepassing vragen hebben, neem dan contact met ons op. Telefoon 010 220 44 00

Document downloaden