HR Abonnement

wij staan voor uw zaak

Iedere ondernemer heeft dit gezegde al 100x gehoord: Ik wens u veel personeel. Een grap met een enorme baard, maar wel met een kern van waarheid. Zolang alles goed gaat, is er niets aan de hand, maar anders wordt het als er problemen ontstaan. Een discussie over arbeidsvoorwaarden, ruzie tussen twee medewerkers, onduidelijkheid over overwerkregelingen of zelfs een verschil van mening over op tijd zijn. Medewerkers kunnen ook een last zijn. Dan worden wij als advocaten vaak ingeschakeld. Meestal te laat. Het had voorkomen kunnen worden door arbeidsovereenkomsten, – voorwaarden en reglementen beter vast te leggen.

De Haij & Van der Wende biedt u nu het juridisch HR-abonnement. Voor een vast bedrag helpen wij u met het redigeren en updaten van: Arbeidsvoorwaarden; Arbeidsovereenkomsten, Reglementen. Ook adviseren wij u over het opbouwen van een personeelsdossier en uiteraard zijn wij uw sparringpartner en kunt u altijd bellen voor advies.

Case 1

Medewerker Jan komt al jaren altijd een paar minuten te laat, vaak gaat hij ook net iets eerder weg. U bent het zat en spreekt Jan erop aan. Hij belooft beterschap maar er verandert niets. Een paar maanden later herhaalt u de boodschap. De volgende ochtend is Jan zoals gewoonlijk weer te laat. U ontslaat hem. Jan tekent bezwaar aan en ontkent dat u hem meerdere malen heeft gewaarschuwd. U verliest het voor de rechter, omdat u uw waarschuwing nooit schriftelijk heeft vastgelegd. En omdat uw arbeidsreglement niet duidelijk was. Met ons abonnement was u dit niet overkomen.

Case 2

Bedrijf X verkeert in zwaar weer. Er moet gesaneerd worden, zo besluit de directie in april. Ook de HR manager moet vertrekken. Het bedrijf is niet in staat snel alle stukken van de boventallige werknemers te produceren. In augustus zijn dossiers nog niet compleet. Ze bellen niet met de advocaat, want ook dat kost geld, zo is de mening. Penny-wise en poundfoolish zo blijkt. Het bedrijf wordt in september failliet verklaard. Indien dit bedrijf ons abonnement had gehad, was het faillissement voorkomen.

Wat omvat ons
juridisch HR
abonnement?

Sparringpartner
Wij zijn uw sparringpartner voor HR-vragen met juridisch aspect. Binnen het abonnement, met een minimale looptijd van 1 jaar, komen wij één keer per jaar bij u langs en bespreken de actuele zaken. Daarnaast kunt u ons altijd bellen voor advies.

Arbeidsvoorwaarden
Wij redigeren uw arbeidsvoorwaarden, zodat medewerkers en u precies weten waar ze aan toe zijn. En uw arbeidsvoorwaarden altijd volledig in lijn zijn met wet- en regelgeving.

Redigeren
Wij redigeren uw arbeidsovereenkomsten, zodat medewerkers en u precies weten waar ze aan toe zijn. En uw arbeidsvoorwaarden altijd volledig in lijn zijn met wet- en regelgeving.

Arbeidsreglementen
Wij redigeren uw arbeidsreglementen, zodat medewerkers en u precies weten waar ze aan toe zijn. Alle regels binnen het bedrijf ten aanzien van werktijden, geheimhouding, omgang met sociale media etc worden klip en klaar.

Personeelsdossier
Ook adviseren wij u over het opbouwen van een personeelsdossier. In de praktijk blijkt dit van groot belang indien een werknemer niet bereid is om vrijwillig mee te werken aan het beëindigen van zijn arbeidsovereenkomst.

Geïnteresseerd in dit abonnement of vragen over ons aanbod?

Stuur een mail naar Dennis Oud (d.oud@haijwende.nl), Tessa Sipkema (ts@haijwende.nl) of Elke Hofman-Bijvank (e.bijvank@haijwende.nl). Telefonisch kunt ons bereiken op: 010 – 220 44 00.


Barbizonlaan 82 | 2908 ME Capelle aan den IJssel
Postbus 84233 | 3009 CE Rotterdam
t. 010-22 04 400 | f. 010-22 04 499
mail@haijwende.nl | www.haijwende.nl